Tájékoztató változásbejelentésekről

Fontos információk a kedvezményezettek által benyújtott változásbejelentések ügyintézéséről!

Tisztelt Kedvezményezettek!

A benyújtott változásbejelentések – amely csak és kizárólag mérföldkő módosításra irányultak – elfogadásra kerültek és a kedvezményezett hivatali kapujára/cégkapuja/ ügyfélkapujára kiküldésre kerültek a változásbejelentést elfogadó határozatok.

Kérem, hogy a  megvalósítás során a változásbejelentésben szereplő mérföldkő dátumokat tekintsék irányadónak. Amennyiben a megvalósítás során előreláthatólag csúszás várható, akkor lehetőség van újabb változásbejelentés benyújtására.

Itt szeretném felhívni a figyelmet, hogy a támogató okiratok kézhezvételétől számított 12 hónapon belül szükséges egy kifizetési kérelem benyújtása és hozzá kapcsolódó mérföldkő tervezése, ezért a mérföldkövek tervezésekor erre szíveskedjenek figyelni!!!

Azok a kedvezményezettek, akik nem csak mérföldkő módosításra irányuló kérelmet nyújtottak be változásbejelentés keretében, hanem pl. egyszeri elszámolásról többszöri elszámolásra történő áttérést kezdeményezték, ott ügyintézés alatt állnak a változásbejelentések, tekintettel arra, hogy ez esetben a támogatási kérelmek újranyitása szükséges a változás átvezetésére, amelyre jelenleg még nem kaptunk ügyintézői szerepkört a Magyar Államkincstártól.

Az Irányító Hatósági tájékoztatások szerint ez két-három héten belül rendeződik előreláthatólag.

Ezen pályázók esetében kérem, hogy a benyújtott változásbejelentésben foglalt mérföldköveknek megfelelően valósítsák meg a projektet, hiszen a változásbejelentés elfogadásra fog kerülni, csak technikai okok miatt nem tudjuk az elfogadó levelet kiküldeni. Ez a gyakorlatban az jelenti, hogy a változásbejelentésben szereplő mérföldkövek elérésekor nyújtsák be elektronikusan a szakmai beszámolókat és hozzá  kapcsolódó kifizetési kérelmeket, függetlenül attól, hogy a változásbejelentés nem került elfogadásra.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésük  merül fel szívesen állunk rendelkezésükre.

Feltöltve: 2019.08.21.