Helyi termelői piacok

Helyi Termelői Piac - Őriszentpéter

A helyi termelői piac létesítésének szándéka már régóta megfogalmazódott Őriszentpéteren a helyi adottságokra, a lakossági igényekre és a fő fejlesztéspolitikai irányokra alapozva.

2012. július 7-én régi álom vált valóra, Helyi Termelői Piac nyílt Őriszentpéteren a Sportpálya melletti parkos területen. A piac működése a kezdetektől fogva sikertörténetnek számít. Termelői oldalról átlagosan 10-12 állandó résztvevővel és mindig egy-két újabb termelővel üzemel a piac egyre nagyobb látogatottság mellett.

Kaphatóak kiskerti zöldségfélék, házi készítésű szörpök, ivólevek, sajtok, méz, tökmagolaj és egyéb növényi olajok (mák, dió, mogyoró), húsok, befőttek, egyéb bio-termékek.

A létszám és látogatottság növekedésével fontossá vált, hogy az infrastruktúra is fejlődjön. Erre adott lehetőséget az a Leader-pályázat, melyen 8 millió forint támogatás érkezett az Őrségi Vásár mellett a pavilonok beszerzésére.

A piac létesítésével nem csak a helyi gazdaság kaphatott egy lökést, egy többlet motivációt, hanem egy új turisztikai termék is megjelent az Őrség palettáján. Ez ráadásul nem is igényelt komolyabb befektetést, csak határozott szándékot és erős összefogást, amelyet egészen a kezdetektől nagyon komoly lelkesedés fűtött.

Nyitvatartás: szombatonként 7 órától 12 óráig

 

Helyi Termelői Piac - Csörötnek

A Csörötneki Helyi Termelői Piac egy fedett, félig nyitott 120 m2 alapterületű, szilárd burkolattal ellátott árusító hely a település központjában, mely 7-8 helyi termék előállító és forgalmazó egyidejű árusítására nyújt lehetőséget a kialakított árusító asztalokon.

Az árusító hely a térségre jellemző építészeti megoldások alkalmazásával került kialakításra, fa vázszerkezettel, illeszkedve az épített környezetbe.

A helyi termék piac a település központjában közvetlenül az Őrségből, Szentgotthárdról és a 8. sz. főút irányából érkező közutak találkozásánál, a Rába folyón átívelő híd és Akácfa Kemping szomszédságában található.

Nyitvatartás: Péntek délutánonként

 

Helyi Termelői Piac - Csesztreg

Régi tervét valósította meg a település 2014-ben, amikor egy tízmillió Leader pályázati támogatásból alakítottak ki árusítóhelyet 110 négyzetméteren a falu központjában (Művelődési Ház és a Községháza mögötti területen).

Egy régi raktárépület felújításával lehetőség nyílt vizesblokk és egyéb kiszolgáló helyiség kiépítésére, valamint a megközelíthetőséget egy aszfaltozott parkoló is biztosítja.

A piac mellett egy kültéri kemence építése is megvalósult.

A piac 2014 októberében nyitotta meg kapuit és minden héten pénteken délelőtt házi lekvárokkal szörpökkel, savanyúságokkal, füstölt mangalica termékekkel, gyümölcslevekkel várja a látogatókat.

Nyitvatartás: Péntek délelőttönként